/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

S-au întâlnit sau nu cu Vladimir Plahotniuc? Mai mulți deputați „Pro-Moldova” au fost în Turcia

missing
16 octombrie 2020, ora 10:28

Mai mulți deputați Pro-Moldova au fost, în luna august, la un eveniment corporativ în Turcia. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Andrian Candu. Politicianul spune că deputații au mers în Turcia pentru a lua o decizie în ceea ce ține de participarea în campania electorală „mai departe de ochii spionajului lui Dodon”. Liderul Pro-Moldova susține că nu s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc deși în spațiul se vehicula că acesta s-ar afla în Turcia.

Candu susține că deputații s-au aflat în Turcia de pe 29 până pe 31 august. „Am fost în Turcia la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie. Am fost cu echipa Partidului Pro Moldova la un eveniment corporativ. Turcia este singura destinație unde moldovenii au putut călătorii în luna august. (…) Noi am fost 12 deputați sau 11, câțiva nu au putut, unii au mers inclusiv unii cu însoțitori. Călătoria a fost achitată de fiecare personal. Noi am zburat cu o cursă regulată, am stat în Istanbul. Am zburat toți cu aceeași aeronavă, cu o cursă regulată. Am stat toți într-un hotel. Am avut o ședință de jumătate de zi într-o sală de ședință a hotelului. (…) Am fost seara la cină, iar a doua zi iarăși am stat împreună și după asta am zburat în Chișinău”, a declarat Andrian Candu la postul Jurnal TV.

Totodată, Candu spune că în Turcia nu s-a văzut cu fostul lider PDM, nașul său de cununie, Vladimir Plahotniuc, care s-ar afla în Turcia. „Nu m-am văzut cu domnul Plahotniuc din septembrie anul 2019 în Statele Unite ale Americii”, a menționat Candu.

Anterior, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia.

Și Igor Dodon a menționat că Plahotniuc s-ar afla în Turcia.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat marți, 29 septembrie, cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram