/VIDEO/ Șiroaie de apă pe o stradă din Capitală din cauza unor lucrări tehnice. Locatarii se întreabă cine va achita cheltuielile

16 octombrie 2020, ora 21:36

Șiroaie de apă au curs câteva ore bune, într-o curte din sectorul Râșcani al Capitalei. Locatarii mai multor blocuri din apropiere s-au plâns că le-a fost deconectată apa încă de la primele ore ale dimineții și nu a intervenit nimeni, pentru ca să soluționeze problema. Solicitați de TV8, responsabilii de la Apă Canal susțin însă că este vorba doar de niște lucrări tehnice.

Această imagine am surprins-o pe strada Bogdan Voievod, din sectorul Râșcani. Șiroaiele de apă, care veneau din curtea unui bloc de locuit, s-au scurs câteva sute de metri. Locatarii cred că s-a produs o avarie și se întreabă cine va achita, pentru cantitățile enorme de apă, care au curs pe stradă.

„De la ora 09:00 nu avem apă”.

„Au sunat, au venit, au închis apa și au plecat”.

„Este o avariere ceva, au deconectat apa în blocul nostru. De ce ei nu au intervenit?”.

Nu se știe ce volum de apă s-a scurs, însă purtătoarea de cuvânt de la Apă Canal-Chișinău, Nadejda Fotescu, ne-a spus că în această regiune se efectuează lucrări planificate, și anume testarea hidranților anti-incendiari, care pot genera scurgeri de apă. Potrivit ei, pierderile nu vor fi suportate de către consumatorii de rând.

NADEJDA FOTESCU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, APĂ CANAL-CHIȘINĂU: „Apa care a fost evacuată nu este reflectată în facturile consumatorului, sunt lucrări planificate ale furnizorului de apă. Nu au nici o atribuție cu consumatorii finali, cu consumatorii casnici sau cu agenții economici”.

Astăzi, pe site-ul întreprinderii Apă Canal-Chișinău au fost înregistrate în jur de zece avarieri privind scurgeri de apă din pământ, în subsoluri sau fântâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram