Șiroaie de apă au curs câteva ore bune, într-o curte din sectorul Râșcani al Capitalei. Locatarii mai multor blocuri din apropiere s-au plâns că le-a fost deconectată apa încă de la primele ore ale dimineții și nu a intervenit nimeni, pentru ca să soluționeze problema. Solicitați de TV8, responsabilii de la Apă Canal susțin însă că este vorba doar de niște lucrări tehnice.

Această imagine am surprins-o pe strada Bogdan Voievod, din sectorul Râșcani. Șiroaiele de apă, care veneau din curtea unui bloc de locuit, s-au scurs câteva sute de metri. Locatarii cred că s-a produs o avarie și se întreabă cine va achita, pentru cantitățile enorme de apă, care au curs pe stradă.

„De la ora 09:00 nu avem apă”.

„Au sunat, au venit, au închis apa și au plecat”.

„Este o avariere ceva, au deconectat apa în blocul nostru. De ce ei nu au intervenit?”.

Nu se știe ce volum de apă s-a scurs, însă purtătoarea de cuvânt de la Apă Canal-Chișinău, Nadejda Fotescu, ne-a spus că în această regiune se efectuează lucrări planificate, și anume testarea hidranților anti-incendiari, care pot genera scurgeri de apă. Potrivit ei, pierderile nu vor fi suportate de către consumatorii de rând.

NADEJDA FOTESCU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, APĂ CANAL-CHIȘINĂU: „Apa care a fost evacuată nu este reflectată în facturile consumatorului, sunt lucrări planificate ale furnizorului de apă. Nu au nici o atribuție cu consumatorii finali, cu consumatorii casnici sau cu agenții economici”.

Astăzi, pe site-ul întreprinderii Apă Canal-Chișinău au fost înregistrate în jur de zece avarieri privind scurgeri de apă din pământ, în subsoluri sau fântâni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!