/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Belgia închide cafenelele şi restaurantele din întreaga ţară. Ce spun reprezentații HoReCa

missing
17 octombrie 2020, ora 10:46

Belgia a decis închiderea totală a sectorului HoReCa. Cafenelele şi restaurantele din întreaga ţară se vor închide complet de luni, timp de patru săptămâni. În plus, vor fi impuse restricţii de circulaţia de la miezul nopţii şi până la 5 dimineaţa, a anunţat premierul belgian Alexander De Croo, informează Agerpres, citat de digi24.ro.

„Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, sunt în creştere (…) este o creştere exponenţială”, a justificat premierul De Croo.

Belgia este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de pandemie: peste 10.300 de morţi.

Pentru a evita agravarea situaţiei, guvernul a anunţat o serie de noi restricţii privind viaţa socială, dintre care cea mai spectaculoasă este închiderea totală a sectorului HoReCa (restaurante şi cafenele) timp de patru săptămâni începând de luni.

O evaluare a măsurilor va avea loc la jumătatea perioadei, a precizat De Croo, menţionând că va exista sprijin economic din partea autorităţilor publice.

Până acum, închiderea cafenelelor viza doar regiunea Bruxelles-ului şi măsura dura până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura se extinde la întreaga ţară şi vizează de asemenea restaurantele, ceea ce oficialii din industrie consideră că este un „dezastru”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram