/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Peste 12 mii de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore. Ce acțiuni ilegale au fost depistate

missing
17 octombrie 2020, ora 11:07

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 362 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 626 traversări persoane, dintre care 3 749 treceri la frontiera moldo-română, 1 284 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 593 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – 1 593 traversări persoane;
PTF Leușeni – 1 386 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 071 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați –  1 026 traversări persoane;
PTF Otaci – 283 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– 14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– șase persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național;
– 146 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 362 persoane și completate 5 864 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei. Pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram