Alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau cu reședința expirată vor putea vota fiind înscriși în lista electorală suplimentară. Această procedură va fi aplicată și în cazul celora care în ziua votării se vor afla în spitale, case de odihnă, amplasate în altă localitate decât locul permanent de trai. Precizările au fost făcute astăzi în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

Condițiile în care vor vota mai multe categorii de cetățeni la alegerile prezidențiale au fost precizate astăzi în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale. Astfel, potrivit membrilor CEC, alegătorii fără înregistrare la domiciliu și/sau cu reședința expirată vor putea vota fiind înscriși în lista electorală suplimentară. Această categorie de alegători are obligația de a completa și de a semna o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă. Prin aceeași procedură vor trece și cetățenii, care în ziua votării se vor afla în spitale, stațiuni balneare, case de odihnă, amplasate în altă localitate decât locul permanent de trai. În cazul în care instituțiile menționate se vor afla în același sector cu domiciliul/reședința lor, ei vor fi incluși în listele pentru votarea la locul aflării.

DORIN CIMIL, PREȘEDINTE CEC: „Persoanele deținute pe baza unui mandat de arest până la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) prin hotărâre judecătorească definitivă, aflate în instituțiile penitenciare, vor vota fiind incluse în listele electorale suplimentare sau, după caz, în listele pentru votarea la locul aflării”.

De asemenea, persoanele în privința cărora va  fi aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu , vor putea vota la locul aflării prin intermediul urnei mobile, cu informarea biroului electoral al secției de votare.

DORIN CIMIL, PREȘEDINTE CEC: „Persoanele care își satisfac serviciul militar, acestea pot vota la secția de votare din localitatea în care este dislocată unitatea militară”.

Înscrierea acestor categorii de persoane în listele suplimentare se va face cu două săptămâni înainte de ziua votării, adică de astăzi până la data de 31 octombrie. Cererile se vor face în scris până la ora 18.00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!