Cei mai puternici halterofili ai țării s-au adunat la Chișinău, pentru a-și măsura puterile în primul turneu de powerlifting, de după pandemie. Ușile au fost deschise pentru fiecare doritor, indiferent de vârstă, gen sau categorie de greutate. Concurenții au fost atât de motivați, încât au stabilit record după record. Iar medaliile, diplomele și cupele, au fost împărțite în stânga și-n dreapta.

ALEX MACOVEI, REPORTER, TV8: „Pandemia i-a ținut între patru pereți. Dar, astăzi a fost ziua în care, halterofilii din întreaga țară s-au adunat aici, pentru a da frâu la toată energia acumulată, în această perioadă”. 

Primele au ieșit în scenă fetele. Aliona și Lucia au fost într-o formă senzațională.

Și pentru că performanțele trebuie răsplătite, la final, ambele fete și-au primit medaliile și cupele.

ALIONA ISTRATI, CAMPIONA, CATEGORIA U48 KG: „O adrenalină sută la sută. Atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență”.

LUCIA GHEȚIU, ORGANIZATOARE ȘI PARTICIPANTĂ: „Rezultatele au fost deosebite. Cred că majoritatea și-au atins scopurile. Dar, cred că mai sunt unele detalii, care trebuie șlefuite”. 

Spectacol au făcut și  băieții.

La ale sale 50 de kg, Victor a ridicat o halteră de patru ori mai grea și a devenit campion, în categoria sa.

VICTOR MUNTEANU, CAMPION, CATEGORIA U50: „Nu mi-a venit a crede. O bucurie foarte mare. E un rezultat foarte mare. 200 de kg la ale mele 50 de kg”.

Arbitrii spun că nu s-au plictisit nici pentru o clipă. Competiția a fost la nivelul așteptărilor.

CRISTINA COSTOV, ARBITRU: „Într-adevăr, sportivii au fost dornici de astfel de competiții. Acesta a fost prima competiție de powerlifting, din anul 2020. Asta este foarte bine, căci lucrurile au început să se miște din loc”.

Competiția a avut loc la sala Jungle Fitness, din Chișinău. Au fost prezenți în jur de 50 de sportivi, din diferite cluburi sportive din țară. Oficialii planifică să mai organizeze un astfel de turneu, înainte de anul nou.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!