/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ În stil FAUTOR

18 octombrie 2020, ora 09:00

WineTOP la TV8.md continuă dinamic cu o nouă poveste de succes în lumea vinului și a creatorilor de vin din Republica Moldova. Astăzi vă aducem în vizor povestea Fautor Winery – o vinărie de familie care deține și titlul de „Cea mai premiată companie vinicolă din Republica Moldova”. Cu 126 de medalii doar în 2019, Fautor s-a înălțat spre succes prin autenticitate și calitate, despre care Ruxanda Lipcan, parte din familie, ne vorbește cu inima în palme.

Fautor este o cramă de familie, o istorie a valorilor, pasiunii, curajului de a fi diferit și dedicării perfecțiunii.Noi, ca și familie, ne-am propus să creăm vinuri inedite și cupaje unice în lume, păstrând amprenta terroir-ului din care provin. Nu zic că oferim un vin perfect – oferim un vin viu, adevărat, sincer.

350 de ha de viță de vie, în Sudul Moldovei, în zona vitivinicolă Valul lui Traian, mai exact la cea mai înaltă altitudine din regiune, cuprinse de Codrii Tigheciului și Terasele Prutului, sunt prima piesă de dominode la care se conturează calea vinurilor Fautor. În mod firesc, vița de vie este locul de unde pornește calitatea vinului.

Sursa proprie de materie primă, dar și unicitatea terroir-ului, joacă un rol extrem de important în ceea va deveni mai apoi „un vin mare”. Dar Fautor se mai deosebește prin diversitatea de soiuri, printre care nu doar cele clasice și autohtone, dar și unele neîntâlnite în această regiune – Albarino și Tempranillo.

Deseori relatez istoria apariției acestor soiuri în Moldova, căci este important să transmitem consumatorilor povestea din spatele fiecărui vin.M-am inspirat din călătoria noastră în Spania, de acum 10 ani, când am descoperit aceste soiuri, degustând mai multe vinuri spaniole. Am dat curs intuiției și inspirației, aducând acești butași în Moldova. I-am plantat șapte ani în urmă și acum îmi dau seama că a fost cea mai bună decizie, căci ambele soiuri s-au adaptat perfect terroir-ului local. Datorită acestor soiuri putem crea o o ofertă unică pentru consumator, și de o calitate înaltă.

Calitatea a fost întotdeauna un scop primordial în strategia de dezvoltare Fautor Winery. Nu a fost o alegere, a fost o convingere comună, la baza căreia stă filozofia familiei noastre. Iar în acest sens am avut norocul de a descoperi oameni cu aceleași valori și de a forma o echipă de care suntem mândri – angajați competenți și motivați, care trăiesc prin ceea ce fac. Vinul iubește mâinile harnice, dar și inimile pline.

Negre este un vin reprezentativ din portofoliul Fautor Winery, care în ultimii ani a obținut numeroase distincții la concursuri internaționale, devenind emblematic.Un vin cu temperament, care îmbină armonios două soiuri autohtone: semeția soiului Rara Neagră și finețea soiului Fetească Neagră. Are o culoare rubinie intensă și abundă în arome de fructe roșii, vișine, prune afumate, ciocolată și condimente, iar pe palat arată multă generozitate printr-un gust complex și structurat. Este maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc. Totodată, Negre te cucerește prin ambalaj atrăgător, în mod special prin eticheta inspirată din denumirea soiului Fetească Neagră, căruia i se mai spune în popor Păsăreasca Neagră sau Coada Rândunicii.

Vinăria Fautor exportă vinurile sale în peste 20 de țări, printre care SUA, Canada, Singapore, Japonia, China, Belgia, Elveția, Olanda, Danemarca, Germania, România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram