/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Datele vor fi colectate deja în format electronic. BNS trece la digitalizarea sondajelor

missing
19 octombrie 2020, ora 14:46

Biroul Național de Statistică trece la digitalizarea datelor colectate de operatorii de sondaje. Astfel, pentru a facilita acest proces, Fondul ONU pentru Populație, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției, a donat BNS 200 de tablete.

Dispozitivele vor fi folosite inclusiv pentru colectarea datelor la efectuarea recensămintelor sau chestionarea gospodăriilor casnice. Până în prezent, operatorii de sondaje colectau datele pe suport de hârtie și ulterior le introduceau în format electronic.

„Toate statele moderne implementează noi metode de colectare a datelor, cu utilizarea noilor tehnologii informaționale. Utilizarea tabletelor în acest scop este un pas important și inevitabil pentru modernizarea colectării datelor și a sistemului național de statistică”, a subliniat Oleg Cara, directorul Biroului Național de Statistică.

„Sperăm că cele 200 de tablete, oferite în comun de UNFPA și Elveția, vor susține digitalizarea operațiunilor statistice la nivel național și local și vor spori acuratețea și calitatea datelor, dar și viteza de accesare a acestora”, a menționat Nigina Abaszada, Reprezentantă Rezidentă UNFPA Moldova.

Donația face parte dintr-un șir de acțiuni de îmbunătățire a capacității instituționale a Biroului Național de Statistică, realizate de Fondul ONU pentru Populație, cu susținerea Elveției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram