În 26 de școli din Chișinău orele s-ar putea desfășura 30 de minute și nu 45 precum este prevăzut. Asta pe motiv că instituțiile activează în două schimburi și în clase nu sunt locuri în bănci pentru toți elevii. Despre aceasta a declarat șefa Direcției educație a Primăriei Chișinău, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței tradiționale de luni. 

„Direcția generală educație tineret și sport a expediat o scrisoare Ministerului Educației cu privire la solicitarea micșorării duratei lecției până la 30 de minute în 26 de instituții de învățământ unde nu este posibil de organizat procesul educațional cu 45 de minute. Sunt acelea care de fapt activează în două schimburi și clasele nu încap în programul zilei”, a spus Angela Cutasevici.

Menționăm că 144 de elevi și 127 de profesori din orașul Chișinău sunt bolnavi de COVID-19. În grădinițe, trei copii și 21 de angajați sunt infectați cu noul coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!