/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Rusia va începe în decembrie vaccinarea în masă a populației cu Sputnik V

missing
19 octombrie 2020, ora 17:03

Explozia de cazuri noi de Covid-19 din Rusia, peste 15.000 în doar 24 de ore, a determinat autoritățile de la Moscova să ia o decizie radicală. „Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, anunță primarul Capitalei, Serghei Sobianin.

Moscova este orașul care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, motiv pentru care va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni, potrivit agențiilor de presă ruse.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

Sobianin a menţionat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

Citiți și: Profesorii și medicii ruși nu au încredere în vaccinul Sputnik-V

Citiți și: Rusia: 1 din 7 voluntari vaccinați cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 are efecte secundare

Citește și: Încă o țară a început testele pentru vaccinul Sputnik V. Anunțul făcut de Kremlin

Citește și: The Times: „Rusia a lansat o campanie de dezinformare despre vaccinul de la Oxford, pentru ca să poată vinde Sputnik V”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram