Explozia de cazuri noi de Covid-19 din Rusia, peste 15.000 în doar 24 de ore, a determinat autoritățile de la Moscova să ia o decizie radicală. „Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, anunță primarul Capitalei, Serghei Sobianin.

Moscova este orașul care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, motiv pentru care va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni, potrivit agențiilor de presă ruse.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, şi este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

Sobianin a menţionat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

Citiți și: Profesorii și medicii ruși nu au încredere în vaccinul Sputnik-V

Citiți și: Rusia: 1 din 7 voluntari vaccinați cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 are efecte secundare

Citește și: Încă o țară a început testele pentru vaccinul Sputnik V. Anunțul făcut de Kremlin

Citește și: The Times: „Rusia a lansat o campanie de dezinformare despre vaccinul de la Oxford, pentru ca să poată vinde Sputnik V”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!