/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un nou record de viteză maximă printre maşinile stradale cu noul SSC Tuatara – 508.73 km/h!

missing
19 octombrie 2020, ora 19:27

Zis şi făcut! Compania SSC North America (Shelby SuperCars Inc., fondată în 1998 de către omul de afaceri şi entuziastul Jerod Shelby (nu are vreo legătură cu Carroll Shelby şi compania fondată de el)), producătorul noului hipercar SSC Tuatara, anunţă despre preluarea recordului de viteză maximă înregistrată cu un automobil de serie produs să circule pe drumurile publice!

De fapt este vorba despre reîntoarcerea recordului deţinut anterior timp de câţiva ani! Noul Tuatara este un succesor al modelului SSC Ultimate Aero, un alt hipercar făcut în perioada anilor 2006-2013 într-un număr foarte limitat, care a păstrat din 2007 şi până la apariţia lui Bugatti Veyron Super Sport în 2010, titlul de cea mai rapidă maşină produsă în serie – în Cartea Recordurilor Guinness fiind înregistrată viteza maximă atinsă de 412.28 km/h!

Mai nou însă, cu aclamatul la nivel internațional pilot de curse profesionale, Oliver Webb, recordul proaspăt de viteză a fost înregistrat în dimineața zilei de sâmbătă, 10 octombrie, pe porţiunea dreaptă de drum State Route 160 (în apropiere de Las Vegas, Nevada), cu o lungime de peste 11 km. Citeşte articolul mai departe şi vezi toate imaginile foto/video disponibile, pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram