Zis şi făcut! Compania SSC North America (Shelby SuperCars Inc., fondată în 1998 de către omul de afaceri şi entuziastul Jerod Shelby (nu are vreo legătură cu Carroll Shelby şi compania fondată de el)), producătorul noului hipercar SSC Tuatara, anunţă despre preluarea recordului de viteză maximă înregistrată cu un automobil de serie produs să circule pe drumurile publice!

De fapt este vorba despre reîntoarcerea recordului deţinut anterior timp de câţiva ani! Noul Tuatara este un succesor al modelului SSC Ultimate Aero, un alt hipercar făcut în perioada anilor 2006-2013 într-un număr foarte limitat, care a păstrat din 2007 şi până la apariţia lui Bugatti Veyron Super Sport în 2010, titlul de cea mai rapidă maşină produsă în serie – în Cartea Recordurilor Guinness fiind înregistrată viteza maximă atinsă de 412.28 km/h!

Mai nou însă, cu aclamatul la nivel internațional pilot de curse profesionale, Oliver Webb, recordul proaspăt de viteză a fost înregistrat în dimineața zilei de sâmbătă, 10 octombrie, pe porţiunea dreaptă de drum State Route 160 (în apropiere de Las Vegas, Nevada), cu o lungime de peste 11 km. Citeşte articolul mai departe şi vezi toate imaginile foto/video disponibile, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!