/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Belgia ar putea fi nevoită să impună din nou lockdown total în contextul pandemiei de COVID-19

20 octombrie 2020, ora 13:55

Belgia ar putea fi nevoită să impună din nou lockdown total, la fel ca în lunile martie și aprilie, spune un reputat virusolog belgian. Sute de persoane sunt zilnic internate în spitale, iar numărul de cazuri de Covid-19 a explodat, scrie Digi24.ro.

Dacă nu se va opri înmulţirea infectărilor cu coronavirus și a internărilor în spital, autoritățile din Belgia se vor vedea în situația de a nu mai putea evita carantina totală, afirmă un important virusolog belgian, potrivit Agerpres.

“Într-un astfel de caz, am fi nevoiţi să luăm în considerare măsuri şi mai restrictive, care ar însemna un ‘lockdown’ ca cel impus în martie şi aprilie”, a spus Yves Van Laethem, într-un interviu, citat de Reuters.

Van Laethem, care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia legată de COVID-19, a spus că numai un eventual vaccin sau un tratament eficient ar ajuta la oprirea pandemiei.

Cazurile de Covid-19 se înmulțesc, mai multe țări din Europa au impus deja restricții dure

În contextul în care cazurile se înmulţesc rapid în Europa, Irlanda a impus luni unele dintre cele mai dure restricţii de pe continent, iar Ţara Galilor urmează să înceapă vineri un ”lockdown” de două săptămâni.

Duminică, ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, a declarat că întreaga capitală Bruxelles şi regiunea sudică Valonia sunt “aproape de un tsunami”, situaţia sanitară fiind cea mai gravă din Europa.

El a precizat că un tsunami ar însemna că autorităţile au pierdut controlul situaţiei şi că procedurile de sănătate care nu sunt legate de COVID-19 vor trebui amânate.

Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori, a raportat luni o medie zilnică de 7.876 de noi infecţii, 252 de spitalizări şi 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie.

În timpul perioadei de vârf a valului de infectări cu coronavirus din primăvară, la sfârşitul lunii martie, peste 600 de persoane erau internate zilnic în spital în Belgia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram