/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Canada a depăşit pragul de 200.000 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19

missing
20 octombrie 2020, ora 11:32

Canada, aflată în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus, a depăşit luni pragul de 200.000 de cazuri şi se apropie de 10.000 de decese, potrivit cifrelor oficiale furnizate de provincii şi compilate de mai multe canale de televiziune, relatează AFP și agerpres.ro.

Aproximativ 80% din aceste cazuri şi peste 90% dintre decese au fost înregistrate în cele mai mari două provincii ale ţării, Ontario şi, în special, Quebec, epicentrul pandemiei de când a izbucnit în Canada în martie.

Luni după-amiază, Canada a înregistrat 200.039 de cazuri şi 9.772 de morţi, conform cifrelor compilate de canalele publice CBC/ Radio-Canada şi CTV.

Ţară cu 38 de milioane de locuitori, Canada a avut totuşi, proporţional cu populaţia, cu aproximativ cinci ori mai puţine cazuri decât Statele Unite şi cu aproximativ 2,5 ori mai puţine decese.

Canada a anunţat luni că graniţa sa cu Statele Unite va rămâne închisă pentru călătoriile neesenţiale până cel puţin la 21 noiembrie pentru a combate pandemia de COVID -19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram