/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Kremlinul denunţă o ”rusofobie” americană după inculparea a şase agenţi GRU cu privire la atacuri cibernetice mondiale

missing
20 octombrie 2020, ora 18:18

Kremlinul a denunţat marţi ”rusofobia” Statelor Unite după ce justiţia americană a anunţat inculparea a şase agenţi ruşi cu privire la atacuri cibernetice mondiale, relatează AFP și news.ro.

Aceste inculpări relevă o ”rusofobie sfruntată, care nu are, evident, nimic a face cu realitatea”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremşinului, Dmitri Peskov, care deplânge ”o tendinţă de a acuza Rusia şi serviciile speciale ruse de toate păcatele”.

Washingtonul a anunţat luni că a inculpat şase agenţi din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU cu privire la atacuri cibernetice comise din 2015 în 2019.

Aceste atacuri au vizat partidul En Marche! al lui Emmanuel Macron înainte de alegerile prezidenţiale franceze din 2017, Jocurile Olimpice (JO) de iarnă din Coreea de Sud din 2018 şi reţeaua electrică din Ucraina.

Cei şase hackeri – cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani – sunt căutaţi de către justiţia americană.

”Federaţia rusă şi serviciile seciale ruse nu au comis niciodată atacuri cibernetice, mai ales în legătură cu Jocurile Olimpice”, a subliniat marţi Peskov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram