/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Singapore intenţionează să folosească teste rapide COVID-19 pentru nunţi

missing
20 octombrie 2020, ora 18:42

Singapore intenţionează să folosească teste rapide COVID-19 pentru evenimente precum nunţi şi conferinţe de afaceri pe măsură ce oraşul-stat are în vedere redeschiderea în continuare a economiei, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters și agerpres.ro.

Singapore s-a confruntat cu una dintre cele mai ridicate rate de infectare cu COVID-19 din Asia la începutul acestui an din cauza focarelor apărute în dormitoarele comune ale muncitorilor imigranţi, însă în ultimele săptămâni numărul infectărilor a scăzut foarte mult.

Ministerul Sănătăţii a declarat că până la sfârşitul anului va identifica evenimentele care vor necesita teste rapide, între care evenimente de afaceri sau sportive, nunţi şi spectacole live.

În prezent, la nunţi şi evenimente religioase participarea este limitată la maxim 100 de persoane.

În cazul a până la 3% dintre indivizi pot apărea rezultate fals pozitive în urma testelor rapide bazate pe detecţia de antigen, a afirmat ministerul, adăugând că acest “inconvenient trebuie pus în balanţă cu necesitatea deschiderii societăţii şi economiei”.

În prezent în Singapore există restricţii stricte privind distanţarea socială care limitează adunările în public la cinci persoane. Autorităţile au declarat marţi că speră ca numărul acestora să crească la opt în următoarele săptămâni dacă rata infectărilor cu coronavirus rămâne scăzută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram