Fostul director al Spitalului Clinic Republican vrea să fie restabilit în funcție pentru ca ministerul să nu fie nevoit să-i achite salariul pentru perioada cât a lipsit, ci pentru munca pe care o poate presta efectiv o perioadă echivalentă de timp. Despre aceasta Anatol Ciubotaru a scris pe rețelele sociale.

„Vineri, 16 octombrie, orele 19.30, a fost publicată decizia Curții Supreme, prin care am fost restabilit în funcția de director al Spitalului Clinic Republican. Luni, 19 octombrie, orele 8.00, am fost invitat la minister, unde secretarul de stat Holostenco mi-a explicat că ei recunosc decizia instanței supreme (de parcă aveau și alte opțiuni) și mi-a înmânat un ordin al ministrei emis sâmbătă, 17 octombrie. Prin acest ordin m-au repus în toate drepturile, au dispus achitarea retroactivă a salariului de către Spitalul Clinic Republican pentru perioada absenței de la serviciu și m-au concediat la loc, în legătură cu expirarea, la 18 octombrie, a contractului meu”, scrie acesta.

Anatol Ciubotaru spune că nu știe dacă instanța supremă a tot amânat intenționat timp de 4 luni adoptarea soluției evidente și legale de restabilire a lui până când contractul a expirat, iar restabilirea să nu mai conteze, sau dacă a fost o simplă coincidență de date:  „În orice caz, am depus la minister o cerere prin care am solicitat prelungirea contractului, pentru ca să nu trebuiască să mă plătească pentru cât am lipsit, ci pentru munca pe care o pot presta efectiv o perioadă echivalentă de timp. Căci pentru mine valorificarea dreptului la munca înseamnă, în primul rând, posibilitatea de a munci. În felul acesta spitalul, impus de ministră să mă plătească, nu va fi nevoit să suporte cheltuieli duble pentru funcția de director timp de aproape 7 luni. La cerere am anexat și un plan de gestionare a situației legate de COVID pentru perioada în care contractul meu ar putea fi prelungit.

Astăzi Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a emis un comunicat prin care anunță că nu va prelungi contractul individual de muncă cu Anatol Ciubotaru, după ce contractul a expirat pe 19 octombrie.

Potrivit MSMPS, lui Anatol Ciubotaru îi vor fi achitate toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada de absență.

MSMPS a mai menționat că: „Contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani.

Amintim că, Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcția de director al Spitalului Clinic Republican în luna martie, după ce a fost declarată stare de urgență în țară. Motivul ar fi fost că patru medici de la Spitalul Clinic Republican au fost testați într-un laborator privat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!