/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Iurie Bolboceanu face dezvăluiri despre cum a fost urmărit și amenințat ani la rând. „Mă temeam pentru copiii mei”

missing
21 octombrie 2020, ora 23:14

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Iurie Bolboceanu, cel care a fost condamnat pentru „trădare de Patrie” și achitat acum câteva zile, a făcut dezvăluiri despre cum a fost urmărit ani la rând și cum se temea pentru viața și sănătatea sa și a familiei sale. Bolboceanu spune că a primit numeroase mesaje prin care a fost avertizat sau chiar amenințat și că toate ar fi venit din partea fostului regim de guvernare.

Iurie Bolboceanu susține că era urmărit încă din anul 2014, de când a plecat din Partidul Democrat. „În 2014 mașinile stăteau chiar lângă casă, am martori toți vecinii. Trimiteam și vecinii să-i alunge sub diferite pretexte, peste două ore veneau altele. După asta tot ce s-a întâmplat cu feciorul în 2011 – bătut în centrul orașului. În 2015 deja am fost atacat eu chiar în fața casei”, mărturisește Iurie Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totodată, fostul deputat spune că după ce a plecat din PDM, la două luni, pe ușa garajului său a găsit un desen în care era redată o persoană cu un „Kalașnikov” din care ieșeau gloanțe și o altă siluetă cu un mesaj scris sub ea „Ai să vezi încă ce va fi..”. Bolboceanu spune că a discutat cu angajatul ambasadei Federației Ruse inclusiv despre aceste lucruri, iar ulterior a fost condamnat pentru „trădare de Patrie”.

Eu mă temeam să ies din casă, mă temeam pentru copiii mei. Ei plecau seara în oraș, la film sau ceva și eu îi sunam peste fiecare jumătate de oră: unde sunteți, ce faceți și cum faceți. Mă temeam de ei, de cel care stătea pe strada Cantemir (n.r. se referă la fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc) pentru că toate structurile erau dirijate de el”, a declarat Bolboceanu.

Fostul deputat spune că și avocatul său a fost urmărit, supus unor presiuni, unor incomodități. „A fost supus șantajului, presiuni, amenințări. Cred că i s-a sugerat să plece din dosar”, a menționat Bolboceanu.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani s-a pronunțat vineri, 16 octombrie, în dosarul fostului deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Iurie Bolboceanu, după ce procurorii au renunțat la învinuirea de „trădare de Patrie”, adusă acestuia în anul 2017 și au solicitat achitarea lui. Prin urmare, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii. Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020.

Amintim că, Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău a dispus reexaminarea dosarului. La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram