/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ A furat din trei apartamente din Chișinău bunuri de 60 de mii de lei. Un bărbat din Anenii Noi, reținut

missing
21 octombrie 2020, ora 16:35

A furat din trei apartamente din Chișinău bunuri în valoare de circa 60 de mii de lei, iar acum riscă închisoare. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani din raionul Anenii Noi, care a fost recent reținut de poliție. 

Oamenii legii spun că pe parcursul lunilor septembrie-octombrie, învinuitul a pătruns în cel puțin trei apartamente din sectoarele Botanica și Buiucani, de unde a furat mai multe bunuri.

Suspectul câteva zile urmărea după apartament și se asigura că pe parcursul zilei proprietarii lipsesc de la domiciliu. Acesta pătrundea în locuințe prin deteriorarea lacătului de la ușă.

În cadrul audierilor, bărbatul și-a recunoscut vina. El a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt. Conform legislației, individul riscă amendă în mărime de la 32 500 lei, la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau închisoare de până la patru ani.

Polițiștii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă individul a mai fost implicat în cazuri similare.

În acest context Poliţia capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

-Nu credeți persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceștia vă pot distrage atenția cu scopul de a fura;

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram