Orașul Cahul va deveni primul „StartUp City” din regiunea de sud a Republicii Moldova în următorii patru ani. Astfel, la Cahul urmează a fi creat Centrul EU4Innovation, un centru regional de excelență în IT.

Acesta va avea o suprafață de 1500 de m2, centrul va dezvolta mai multe servicii locale și 137 de programe și activități, în scopul încurajării utilizării tehnologiilor.

Astfel, începând cu luna curentă și până în anul 2024, vor fi operate mai multe investiții care vor contribui la dezvoltarea regiunii Cahul.

Circa 11.500 de elevi din Cahul și peste 50.000 de elevi din 200 de școli din toată țara vor studia discipline IT,  500 de profesori își vor îmbunătăți competențele digitale în cadrul unor programe de formare.

De asemenea, 300 de studenți din cadrul universităților și colegiilor vor urma cursuri de formare în IT și domeniile conexe.

Mai mult, în următorii 4 ani, se preconizează că, cel puțin 20 de startup-uri locale se vor bucura de asistență și suport, 15 inițiative non-IT vor beneficia de susținere, iar 2600 de persoane vor beneficia de programe educaționale de antreprenoriat.

În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Națională a Companiilor TIC și autoritățile municipiului Cahul au semnat, astăzi, un Memorandum de Înțelegere pentru implementarea proiectului EU4Moldova „Startup City Cahul”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!