Alexandr Stoianoglo, a anunțat joi, 22 octombrie, că Procuratura Generală a trimis cerere prin care solicită autorităților competente ale Ciprului și celor din Arabia Saudită extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Reprezentanții Procuraturii Generale anunță că au cerut extradarea lui Vlad Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită.

Alexandr Stoiangolo, procuror general: „În afară de Turcia, PG a expediat cerere de extradarea lui Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită. Avem răspuns că Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite”.

Anterior, Renato Usatîi, a declarat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și-ar fi cumpărat un bilet pentru o cursă avia spre Cipru.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!