Riscă până la șapte ani de închisoare. Este vorba despre o femeie de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți care sunt cercetate penal pentru proxenetism.

Conform informațiilor, acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția în Grecia.

Suspectele au fost documentate timp de jumătate de an de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații al IGP. În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că, tinerele erau racolate din familii vulnerabile, iar în schimbul obținerii unui profit avantajos, de la 1000 la 1500 euro lunar, le determinau să accepte practicarea prostituției în unele orașe de pe litoralul Mării Egee.

„Victimelor li se propunea bani pentru perfectarea actelor de identitate, procesul fiind monitorizat, iar după obținerea documentelor, suspecta se asigura ca fetele să ajungă la destinație, achitând transportul. Ajunse în Grecia, tinerele erau întimpinate de către celelalte două suspecte, fiicele, și conduse la apartamente închiriate în trei orașe diferite, unde și prestau servicii sexuale”, spun inspectorii care investighează cazul.

De la fiecare client, acestea încasau între 90 și 120 euro.

În timpul percheziției efectuate, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate informații privind transferurile bancare, copii ale actelor de identitate ale persoanelor implicate în procesul de prestare a serviciilor sexuale.

Suspectele și-au recunoscut vina

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!