/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Suspectate de proxenetism: O femeie din Bălți și fiicele sale racolau tinere pentru practicarea prostituției în Grecia

missing
22 octombrie 2020, ora 16:59

Riscă până la șapte ani de închisoare. Este vorba despre o femeie de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți care sunt cercetate penal pentru proxenetism.

Conform informațiilor, acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția în Grecia.

Suspectele au fost documentate timp de jumătate de an de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații al IGP. În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că, tinerele erau racolate din familii vulnerabile, iar în schimbul obținerii unui profit avantajos, de la 1000 la 1500 euro lunar, le determinau să accepte practicarea prostituției în unele orașe de pe litoralul Mării Egee.

„Victimelor li se propunea bani pentru perfectarea actelor de identitate, procesul fiind monitorizat, iar după obținerea documentelor, suspecta se asigura ca fetele să ajungă la destinație, achitând transportul. Ajunse în Grecia, tinerele erau întimpinate de către celelalte două suspecte, fiicele, și conduse la apartamente închiriate în trei orașe diferite, unde și prestau servicii sexuale”, spun inspectorii care investighează cazul.

De la fiecare client, acestea încasau între 90 și 120 euro.

În timpul percheziției efectuate, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate informații privind transferurile bancare, copii ale actelor de identitate ale persoanelor implicate în procesul de prestare a serviciilor sexuale.

Suspectele și-au recunoscut vina

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram