Uniunea Europeană va exclude Canada, Georgia şi Tunisia de pe „lista albă” a ţărilor de unde călătorii pot veni fără restricţii legate de Covid-19, cum ar fi carantina sau testarea obligatorie, dar a decis să adauge Singapore, transmite Reuters, citat de News.ro

Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE au luat miercuri decizia de excludere din cauza creşterii puternice a cazurilor de infecţii Covid-19 în cele trei ţări, în timp ce situaţia din Singapore s-a îmbunătăţit.

Propunerea va fi oficializată la sfârşitul acestei săptămâni, dacă niciuna dintre cele 27 de ţări nu va avea obiecţii, au declarat doi diplomaţi care au informaţii legate de reuniunea ambasadorilor.

În urma schimbărilor, „lista albă” va include nouă ţări: Australia, China, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda şi Uruguay.

Chiar dacă China se află pe această listă, călătoriile din această ţară vor fi permise numai dacă autorităţile chineze vor permite la rândul lor vizitatori din UE. Condiţia de reciprocitate nu se aplică altor ţări din această categorie.

Lista serveşte ca o recomandare privind regulile de călătorie. Unele ţări, cum ar fi Franţa, nu au impus niciun fel de restricţii vizitatorilor care provin din ţările aflate pe lista albă.

Germania a restrâns lista, în timp ce Italia impune o perioadă de autoizolare şi cere călătorilor să călătorească cu un vehicul privat la destinaţiile lor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!