Deja sunt 67 la număr. Este vorba despre numărul statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.  Noua listă intră în vigoare începând de pe 26 octombrie 2020. 

Pe lista actualizată se află Rusia, România, Ucraina, Italia, dar și Franța.

Lista este se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

„Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca Zona Roşie”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

Amintim că și alertele de călătorie au fost actualizate astăzi. Astfel, au fost modificate anumite condiții de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!