/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Slovacia va oferi sute de mii de euro R. Moldova pentru ca 700 de gospodării din Ialoveni să fie aprovizionate cu apă

23 octombrie 2020, ora 15:18

Slovacia va oferi circa 220 de mii de euro Republicii Moldova pentru ca 700 de gospodării din raionul Ialoveni să fie aprovizionate cu apă. Astfel, peste 18 mii de cetățeni vor avea acces la apă. Proiectul va derula până în luna aprilie 2022.

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru acceptul de a susține inițiativa administrației locale și a munci în echipă în proiect, menționând că: „Aprobarea finanțării pentru acest proiect va rezolva problema asigurării cu apă a tuturor locuitorilor orașului”.

Potrivit Ministerului Agriculturii, proiectul prevede îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare prin reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni. Este vorba despre un apeduct ce are lungimea de circa un kilometru.

La rândul său, directorul interimar al ADR Senec-Pezinok din Slovacia, Eva Lovasicova, a salutat partenerii și a specificat că este o placere din partea organizației pe care o reprezintă să coopereze la cel de-al 4-lea proiect, felicitând pe această cale locuitorii orașului, dar și echipa de proiect pentru implicare și perseverență.

Managerul de proiect, reprezentantul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia, Eva Balazovicova, a precizat că activitățile planificate în proiect vor consolida relațiile de prietenie dintre Agenții, inclusiv, instituții dintre țări, subliniind că: „Prin realizarea mai multor activități comune, ați demonstrat că sunteți parteneri de nădejde, astfel, Slovacia continuă acordarea suportului în cadrul proiectelor de dezvoltare pentru ca împreună să ne bucurăm de creșterea nivelului de trai pentru locuitorii Regiunii Centru”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram