Deşi RCR prevede prezenţa obligatorie a unui stingător de incendiu în automobilele care sunt exploatate pe teritoriul Republicii Moldova, o bună parte dintre şoferii moldoveni pur şi simplu nu au aşa ceva la bord! Ne-am convins şi noi de asta când au avut loc în trecut mai multe accidente în care s-au aprins maşini, iar în ajutor nu prea săreau mulţi pentru că, inclusiv, nu aveau cu ce.

Unii conducători auto încă nu ştiu de ce ar trebui să fie prezent sau să care cu ei un astfel de recipient, dacă tot se gândesc că au o maşină modernă, nouă, căreia nimic nu i se poate întâmpla sau conducătorul se consideră atât de atent încât riscul implicării sale într-un accident rutier cu un eventual incendiu este nul.

Alţii au în autovehicul doar o trusă medicală şi un triunghi de presemnalizare care pot veni standard din fabrică (stingătorul poate fi opţional), considerându-le mult mai importante şi mai puţin ocupante de spaţiu, însă sunt şi cei din categoria care nu au absolut nimic din cele necesare, asta pentru că – cine verifică asta? Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!