/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ce spune fotograful care a realizat expoziția dedicată medicilor, vandalizată noaptea trecută

missing
23 octombrie 2020, ora 21:22

Au salvat sute de vieți de la începutul pandemiei, iar acum au ajuns să fie luați în batjocură de către vandali. Expoziția dedicată medicilor, care luptă în prima linie cu temutul virus Covid-19, a fost vandalizată. Noaptea trecută, persoane necunoscute au vopsit fotografiile expuse cu spray negru. Au fost murdărite, în mod special, chipurile lucrătorilor medicali. , Deocamdată, poliția nu a identificat făptașii, iar oamenii spun că este mare păcat ceea ce s-a întâmplat. Supărat-foc este și fotograful care a realizat expoziția, dar și medicii care au fost în obiectiv.

„Noi toți, care ne plângem ca lucrurile să revină la normal, nu băgăm de seamă că printr-o adevărată detenție trec anume acești luptători din prima linie”.

Oamenii, care azi dimineața treceau pe lângă expoziție, s-au arătat nedumeriți și indignați de cele văzute. Ei sunt de părere că persoanele care au vandalizat expoziția trebuie găsite și neapărat pedepsite.

Poliția s-a autosesizat pe acest caz, însă făptașii deocamdată nu au fost identificați.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI: „Angajații Inspectoratului de Poliție Botanica la moment întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanelor care au comis această contravenție”.

Oamenii legii mai spun că vor putea stabili sub incidența cărui articol din Codul Contravențional cad acținile persoanelor care au comis această faptă doar după ce vor avea probe video. Așa că am mers la un restaurant din apropiere, pentru a afla dacă au camere de supraveghere, care ar fi putut surpinde făptașii. Ghinion, însă. Singura cameră, orientată spre parc, nu cuprinde zona în care se află expoziția.

Cel mai afectat emoțional de acest incident este fotograful Alex Iordache, care a realizat expoziția. Acesta ne-a zis că o capsulă cu fotografii, precum cea de la Valea Trandafirilor, costă peste o mie de euro. Iar în aceste zile, el își propune să inaugureze încă patru.

ALEX IORDACHE, FOTOGRAF: „Sunt foarte trist. Tare aș vrea să schimb fotografiile care au fost vandalizate. E scumpă experiența asta și dificilă pentru mine, dar foarte tare sper că celelalte nu o să fie vandalizate”.

Iar medicii care au participat la sesiunea foto spun că încearcă să nu atragă atenție la acest incident neplăcut.

ADRIAN BELÎI, ȘEF DEPARTAMENT ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ: „Suntem prea ocupați ca să atragem atenție la toate prostiile pe care le fac anumiți reprezentanți ai societății noastre. Nu cred că e o conspirație sau ceva, ci doar o șotie a unor persoane fără mare carte și cultură”.

Sesiunea foto, semnată de Alex Iordache, a durat patru zile. Aceasta a avut loc pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă din Capitală, chiar la intrarea în blocul cu profil COVID, iar în fotografii sunt surprinse momente în care lucrătorii medicali ies din tură. Atunci, aproximativ 40 de medici, extenuați de muncă și cu urme adânci lăsate pe fețe de măștile de protecție, pe care le poartă permanent, au fost fotografiați, fiind prinși într-un ungher. În fotografii, ei apar echipați în costumele în care se sufocă, fiind zilnic la datorie, fără posibilitatea de a bate în retragere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram