/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Care este țara în care riști doi ani de închisoare dacă nu porți mască

24 octombrie 2020, ora 10:04

Etiopia își poate încarcera cetățenii până la doi ani dacă încalcă în mod intenționat restricțiile menite să limiteze răspândirea Covid-19, a declarat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorării că oamenii vor deveni neglijenți după ce a fost ridicată starea de urgență.

Potrivit restricțiilor din această țară africană, este interzisă strângerea mâinilor, ieșirea în spații publice fără mască, mai mult de trei persoane la o masă. De asemenea, trebuie păstrată distanța socială de doi metri. „E ca și cum covidul nu ar mai fi, oamenii nu au grijă”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Lia Tadesse. „Acest lucru va determina o posibilă creștere a răspândirii bolii și ar putea reprezenta o amenințare pentru națiune”, a mai spus ministrul, potrivit CNN.

Etiopia, a doua cea mai populată națiune din Africa, a declarat în aprilie stare de urgență, pentru a preveni răspândirea pandemiei. Starea de urgență a fost ridicată în septembrie. Ministerul Sănătății a înregistrat până acum 91.118 cazuri de Covid-19 și 1.384 de decese. Etiopia are o populație de aproape 110 milioane de oameni.

Noua lege adoptată după ridicarea stării de urgență permite aplicarea de amenzi, dar și închisoarea de până la doi ani pentru cei care încalcă restricțiile, a precizat biroul procurorului general într-o declarație postată pe pagina de Facebook, în cursul acestei săptămâni.

Etiopia și-a amânat, de asemenea, alegerile regionale și parlamentare programate pentru luna august din cauza pandemiei. Acestea urmează să aibă loc anul viitor.

Africa nu a fost afectată la fel de mult ca Europa și America de pandemie. Experții spun că o populație mult mai tânără, măsuri aplicate din timp și așezările rurale răsfirate, multe din ele izolate, au contribuit la menținerea sub control a răspândirii bolii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram