Competiţiile de sport profesionist din Belgia, cea mai importantă fiind campionatul de fotbal de primă divizie, se vor desfăşura din nou fără public, începând de vineri seară, din cauza celui de-al doilea val de coronavirus, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Cultura şi învăţământul superior sunt vizate şi ele de noi restricţii ce se vor aplica până pe 19 noiembrie pe fondul supraaglomerării spitalelor, chiar dacă şcolile rămân deschise şi restricţiile de circulaţie în vigoare (de la miezul nopţii până la 5 dimineaţa) nu au fost extinse, potrivit Agerpres.

Concret, încă de vineri seara, un prim meci din etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Belgiei, Kortrijk – Anderlecht, se va juca fără public, iar asta se va întâmpla cel puţin patru săptămâni.

Vineri, Pro League a anunţat că mai multe meciuri de fotbal programate în weekend în prima şi a doua divizie au fost amânate din cauza apariţiei unor cazuri de Covid-19.

Decizia legată de disputarea competiţiilor fără spectatori vizează şi turneul de tenis ATP de Anvers, care se încheie duminică.

De la mijlocul lui septembrie, spectatorii au revenit progresiv pe arenele de fotbal din această ţară, după mai multe luni de disputare a meciurilor cu porţile închise.

Toate competiţiile sportive la nivel de amatori au fost suspendate până pe 19 noiembrie, au decis şefii diferitelor executive după o reuniune de criză joi seară. Alexander De Croo a evocat “o situaţie de criză naţională”.

Cafenelele şi restaurantele sunt închise în toată ţara începând de luni.

Belgia, care cunoaşte o incidenţă medie de circa 620 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, este devansată doar de Cehia (668) în Uniunea Europeană, potrivit datelor AFP.

Vineri, acest regat cu 11,5 milioane de locuitori înregistra 270.132 persoane infectate şi 10.588 de decese de la începutul pandemiei, potrivit institutului de sănătate Sciensano.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!