/VIDEO/ A început vacanța de toamnă. Când elevii se vor reîntoarce la școală

24 octombrie 2020, ora 14:16

A început vacanța pentru elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale. Aceștia urmează să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie.

Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă începe pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie, în afară de instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Elevii ar urma să revine la ore pe 3 noiembrie, după ce va fi efectuată dezinfectarea încăperilor. Aceștia vor face orele online pe data de 2 noiembrie.

Cu ocazia începerii vacanței de toamnă, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a venit cu un mesaj adresat elevilor, cadrelor didactice și părinților, prin care i-a îndemnat să aibă mare grijă de ei în această perioadă de vacanță.

„Dragi elevi, vă rog și vă îndemn să aveți mare grijă de voi în această perioadă.

În primul rând să respectați normele de protecție și igienă: să spălați cât mai frecvent mâinile, să aerisiți încăperile, să faceți curățenie, să purtați mască corect – toate pentru a reduce creșterea îmbolnăvirii cu virusul Covid – 19 și pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi vouă, a scris ministrul Educației.

✔Să fiți atenți și la regulile de circulație, atunci când vă aflați în stradă.

✔Să aveți grijă să nu vă expuneți și altor riscuri și evitați spațiile aglomerate.

✔Profitați de perioada vacanței și faceți ceva util și plăcut pentru voi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram