A început vacanța pentru elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale. Aceștia urmează să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie.

Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă începe pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie, în afară de instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Elevii ar urma să revine la ore pe 3 noiembrie, după ce va fi efectuată dezinfectarea încăperilor. Aceștia vor face orele online pe data de 2 noiembrie.

Cu ocazia începerii vacanței de toamnă, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a venit cu un mesaj adresat elevilor, cadrelor didactice și părinților, prin care i-a îndemnat să aibă mare grijă de ei în această perioadă de vacanță.

„Dragi elevi, vă rog și vă îndemn să aveți mare grijă de voi în această perioadă.

În primul rând să respectați normele de protecție și igienă: să spălați cât mai frecvent mâinile, să aerisiți încăperile, să faceți curățenie, să purtați mască corect – toate pentru a reduce creșterea îmbolnăvirii cu virusul Covid – 19 și pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi vouă, a scris ministrul Educației.

✔Să fiți atenți și la regulile de circulație, atunci când vă aflați în stradă.

✔Să aveți grijă să nu vă expuneți și altor riscuri și evitați spațiile aglomerate.

✔Profitați de perioada vacanței și faceți ceva util și plăcut pentru voi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!