/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Columbia a depăşit pragul de un milion de cazuri de infectări cu COVID-19

missing
25 octombrie 2020, ora 12:18

Columbia a depăşit sâmbătă pragul de un milion de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară din America de Sud, potrivit Agerpres.ro.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.769 de cazuri noi de infectare, ceea ce duce numărul total de contaminări la 1.007.711 din momentul în care primul caz a fost raportat în Columbia, pe 6 martie.

Numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns în prezent la aproximativ 30.000, după înregistrarea a 198 de morţi în ultimele zece zile, au precizat autorităţile.

Cu o populaţie de 50 de milioane de locuitori, Columbia este a opta ţară care depăşeşte pragul de un milion de contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia, Rusia, Argentina, Spania şi Franţa.

Preşedintele columbian, Iván Duque, a subliniat că ţara sa are una dintre cele mai scăzute rate a deceselor raportate la populaţie de pe continent. “Ne-am descurcat mult mai bine decât alte ţări. Însă nu spun asta ca să ne simţim triumfători, o spun cu ideea să ne protejăm mai mult”, a declarat liderul conservator de la Chinchina (centru).

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate (INS), Columbia ocupă locul al zecelea pe continent în această privinţă, cu o medie de 561 de decese la un milion de locuitori: aproape jumătate prin comparaţie cu Peru (1.016) şi cu un sfert mai puţin decât Brazilia (719).

Guvernul columbian a decretat carantina la nivel naţional pe 25 martie, apoi a relaxat-o pentru a salva economia. De la 1 septembrie, acesta urmează o strategie bazată pe responsabilitatea individuală şi pe utilizarea generalizată a măştilor în spaţiile publice.

Duque a declarat că a alocat resurse de “aproape de 11% din PIB” (circa 31 de miliarde de dolari) pentru a face faţă situaţiei de urgenţă epidemică. Cu toate acestea, şomajul în oraşe a crescut la un nivel istoric de 19,6% în luna august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram