/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Mai mulți cetățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

missing
25 octombrie 2020, ora 10:17

În ultimele 24 de ore pe teritoriul R.  Moldova au fost înregistrate mai multe situații excepționale, în urma utilizării sobelor de încălzit. Astfel, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, mai mulți cetățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Potrivit IGSU, primul caz a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un minor de 12 ani și un băiat de 18 ani au solicitat serviciul de urgență după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.  Persoanele au primit îngrijiri fără de a fi spitalizate.

Un alt caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Aici din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii în vârstă de 6 și 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți au simțit stări de rău. Ajunși la fața locului echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile necesare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalațiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni. Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram