În ultimele 24 de ore pe teritoriul R.  Moldova au fost înregistrate mai multe situații excepționale, în urma utilizării sobelor de încălzit. Astfel, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, mai mulți cetățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Potrivit IGSU, primul caz a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un minor de 12 ani și un băiat de 18 ani au solicitat serviciul de urgență după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.  Persoanele au primit îngrijiri fără de a fi spitalizate.

Un alt caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Aici din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii în vârstă de 6 și 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți au simțit stări de rău. Ajunși la fața locului echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile necesare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalațiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni. Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!