/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Primarul capitalei ucrainene, fostul campion de box Vitali Kliciko, testat pozitiv la noul coronavirus

missing
25 octombrie 2020, ora 15:00

Primarul capitalei ucrainene, fostul campion de box categoria grea Vitali Kliciko, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, chiar în ajunul alegerilor locale care ar urma să-i asigure un nou mandat, relatează AFP şi agerpres.ro.

“Prieteni! Coronavirusul m-a lovit într-un moment foarte inoportun. Testat pozitiv azi”, a scris Kliciko pe reţelele sociale, asigurând că se simte bine, dar trebuie să se autoizoleze.

Fostul campion în vârstă de 49 de ani conduce în sondajele de opinie la Kiev.

Alegerile locale de duminică din Ucraina sunt considerate un test pentru formaţiunea Slujitorul poporului a preşedintelui Volodimir Zelenski. La fel ca Zelenski, Kliciko este prooccidental, dar în trecut l-a susţinut pe rivalul şi predecesorul lui Zelenski, Petro Poroşenko, ales şef al statului în 2014, după plecarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Kliciko nu şi-a ascuns ambiţiile prezidenţiale înaintea alegerilor din 2014, dar s-a retras pentru a-i permite lui Poroşenko să candideze, şi este considerat unul din potenţialii candidaţi la prezidenţialele prevăzute pentru 2024.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram