R. Moldova a trecut la oră de iarnă în această noapte. 25 octombrie are 25 de ore

25 octombrie 2020, ora 09:03

R. Moldova a trecut în noaptea de 24 spre 25 octombrie la ora oficială de iarnă 2020.  Astfel, de astăzi vom dormi mai mult cu o oră. Ziua de 25 octombrie este astfel cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore. Specialiștii spun că este nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca să ne putem adapta la noile schimbări. Ziua de 25 octombrie este astfel cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

Sistemul orei de iarnă şi de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00, în timp ce la ora de vară, operațiunea este inversă, ceasul se dă înainte cu o oră și ora 3:00 devine ora 4:00.

Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din octombrie. În ţările care aplică această schimbare a orei, procesul nu va fi simultan din cauza diferenţei de fus orar.

Cum ne afectează organismul schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul, mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei, scrie digi24.ro.

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două pentru a ne adapta la ora de iarnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram