/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

China raportează o creștere a numărului de cazuri asimptomatice de COVID-19

26 octombrie 2020, ora 09:55

China a raportat cel mai mare număr de cazuri asimptomatice de COVID-19 din ultimele aproximativ şapte luni, în urma unui focar cu origini necunoscute din nord-vestul regiunii Xinjiang, relatează luni Reuters, citat de Agerpres.

Autorităţile sanitare din Xinjiang au identificat duminică 137 de cazuri asimptomatice, în contextul unui demers de testare a celor 4,75 milioane de locuitori din regiunea Kashgar după ce sâmbătă a fost raportat un caz de infecţie asimptomatică la o persoană de sex feminin, în vârstă de 17 ani, muncitoare la o fabrică de confecţii. Nu este clar cum s-a infectat această persoană, deşi toate cazurile noi au legătură cu fabrica de confecţii.

Cazul femeii a fost descoperit în timpul testelor de rutină, însă nu este clar de ce a fost supusă unor astfel de examinări, au relatat media chineze citând oficiali din domeniul sanitar.

Procesul de urmărire a contactelor pentru a localiza originea focarului este în curs de desfăşurare, se precizează în relatări.

Un total de 20 de cazuri noi confirmate şi 161 de cazuri asimptomatice noi au fost raportate în China continentală la 25 octombrie, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate într-un comunicat.

Numărul noilor cazuri asimptomatice este cel mai ridicat de la începerea publicării de către China a contagierilor zilnice, pornind de la cele raportate la 31 martie.

Peste 2,84 milioane de persoane din regiunea Kashgar au fost deja testate pentru COVID-19 până duminică după-amiază, aceste examinări urmând să fie finalizate marţi. Amploarea şi viteza cu care sunt efectuate testele sunt în concordanţă cu cele realizate în timpul altor focare, inclusiv cel mai recent, din Qingdao, de la începutul acestei luni.

Deşi numărul noilor cazuri de COVID-19 s-a redus considerabil în China continentală în comparaţie cu vârfurile observate în februarie, Beijingul este precaut în privinţa unui alt val de infecţii.

Cifra totală confirmată până în prezent a cazurilor de COVID-19 din China continentală se ridică la 85.810, iar bilanţul deceselor se menţine la 4.634.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram