Alegătorii din satul Bâc, comuna Bubuieci, municipiul Chișinău și din satul Cigârleni, raionul Ialoveni vor vota în corturi pe 1 noiembrie, asta din motiv că edificiile anterior identificate nu întrunesc condiţiile necesare de securitate şi ar pune în pericol viața și sănătatea publică.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că a recepționat demersurile primarului satului Cigârleni, raionul Ialoveni, al primarului comunei Bubuieci şi al Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chişinău, prin care se solicită suportul CEC în identificarea unor alte edificii ce pot fi utilizate ca sedii pentru secțiile de votare în ziua alegerilor preşedintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie.

Motivele sunt următoarele, atât clădirea Casei de Cultură din satul Cigârleni, raionul laloveni, cât şi a Centrului de Sănătate din satul Bâc, comuna Bubuieci, în care au fost stabilite sediile secţiilor de votare nu întrunesc condiţiile necesare de securitate şi ar pune în pericol viaţa şi sănătatea publică.

În lipsa unor alte edificii în satul Cigârleni, raionul Ialoveni, precum şi în localitatea Bâc din comuna Bubuieci, CEC a solicitat punerea la dispoziţia autorităţilor publice locale respective a câte un cort cu lungimea de șase metri şi lăţimea de 12 metri, dotate cu echipamente termice şi electrice.Â

Recepționarea bunurilor urmează a fi efectuată de către primarii Erizanu Serghei şi Igor Moraru. În acest context, CEC a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să asigure securitatea bunurilor puse la dispoziția autorităților publice locale.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!