/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO/ O expoziție foto dedicată medicilor care luptă cu COVID-19 - inaugurată în scuarul Catedralei Mitropilitane

missing
26 octombrie 2020, ora 10:59

Riscându-şi propria viaţa, luptă pentru viaţa fiecărui pacient. În asemenea ipostaze i-a surprins în obiectivul camerei sale, maestrul fotograf, Mihai Vengher, pe lucrătorii medicali care tratează pacienții infectați cu COVID-19. Expoziția „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”, inaugurată în scuarul Catedralei Mitropilitane, este un omagiu adus medicilor, dar şi o modalitate de a sensibiliza oamenii în legătură cu pericolul de infectare.

Aceasta privire spre libertate, spre cei dragi de acasă, reprezintă una dintre secvențele pline de emoție și tristețe din cele 150 de fotografii expuse. Chiar de la începutul pandemiei, Mihai Vengher își dorea să surprindă în obiectivul aparatului de fotografiat chipurile lucrătorilor medicali din prima linie. Primele fotografii le-a realizat în timp ce se trata de COVID-19 la Spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău.

„Am luat aparatul de fotografiat cu mine la spital. Am văzut persoane în stare foarte gravă, iar din partea medicilor o atitudine foarte grijulie și foarte atentă, luptând pentru fiecare viață”, spune fotograful Mihai Vengher.

Ulterior, maestrul Mihai Vengher a surprins în acțiune și lucrătorii medicali din Spitalul de boli contagioase pentru copii, „Sfântul Arhanghel Mihail”, Centrul COVID-19 de la „MOLDEXPO”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă.

Fotografiile vor fi expuse timp de o lună pe panourile pentru ziare din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, adiacente străzii Alexandr Pușkin. Imaginile îndeamnă oamenii să fie responsabili și să conștientizeze riscurile virusului COVID-19.

Foto: Minsiterul Sănătății

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram