Timp de trei zile, pe scena Teatrului Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale vor fi prezentate trei spectacole, de teatru și dans prin care va fi pusă în discuție subiectul nediscriminării.

Potrivit unui comunicat de presă, în aceste spectacole va fi abordat individul ca și entitate socială provocând stereotipurile și discriminarea la care este supus în societatea moldovenească. Scopul principal al evenimentului fiind sensibilizarea publicului asupra provocărilor cu care se confruntă societatea modernă și prejudiciile pe care le aduc stereotipurile din trecut în relațiile entităților sau grupurilor expuse social.

Spectacolele se vor desfășura în SALA MARE a teatrului SATIRICUS cu respectarea tuturor normelor de protecție.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei înregistrări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069416078, CASA DE BILETE A TEATRULUI. AGENDA:

– 29 octombrie 2020, 18:30 – HAPPY END de Jeroen Van Den Berg, regie Vitalie Drucec
– 30 octombrie 2020, 18:30 – LIBERĂ, regie Ianoș Petrașcu, coregrafie Eugen Farguțu
– 31 octombrie 2020, 18:30 – PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13, SAU DRAGĂ SOCIETATE de Mircea M. Ionescu, regie Sandu Grecu

Organizatorii zilelor #BEFREE își propun să conteste starea actuală din societate și luptă împotriva tiparelor actuale prin intermediul ARTEI. Aceștia doresc să stimuleze interacțiunile sociale complexe, cu accept asupra identității umane și tratamentului egal, indiferent de naționalitate, ideologie sau arhetipuri. Arta le oferă posibilitatea de a vorbi direct conștiinței umane, subliniind importanța interacțiunilor sociale dincolo de arhetipurile și prejudecățile desprinse din trecut.

În cele din urmă, aceștia încurajează oamenii să fie diferiți și să vorbească liber. La fel, mai doresc ca să se concentreze asupra oportunităților din viitor și să construiască comunitatea în care se visează să trăim.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!