/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Un Centru de Informare al Uniunii Europene a fost deschis la Chișinău

missing
26 octombrie 2020, ora 21:16

Un noi proiect inedit, în Capitală. Deși se numește Europe Cafe, spațiul inaugurat nu este deloc o cafenea, fiind vorba despre primul Centru de Informare al Uniunii Europene în Chișinău. Acesta a fost deschis în format interactiv pentru oamenii care vor să afle diverse informații despre UE și cooperarea cu țara noastră, dar și despre istoria statelor europene. Centrul are amenajat și un spațiu pentru copii.

Fiind amplasat chiar în inima Capitalei, Europe Cafe este locul unde sunt bineveniți toți cei care vor să se apropie de Uniunea Europeană, să afle mai multe despre țările-membre, dar și despre asistența acordată Republicii Moldova. Periodic, aici vor fi organizate expoziții tematice despre proiectele deja realizate la noi cu suportul UE. Cea de acum se numește „Împreună mai puternici” și prezintă povești de succes ale oamenilor care, cu sprijin european, și-au îmbunătățit viața de zi cu zi.

PETER MICHALKO, AMBASADORUL UE: „Sunt oameni, care cu asistența noastră, chiar au putut să devină antreprenori, conducători. Unii din ei exportă și în Piața UE”.

Tot aici, a fost prezentată și o hartă digitală inovativă, care arată asistența oferită Republicii Moldova. Conform acesteia, peste o mie de proiecte au fost deja finalizate.

PETER MICHALKO, AMBASADORUL UE: „Vedem toate proiectele, când au fost finanțate, cine a fost responsabil pentru implementare.

În interior, găsim și un spațiu pentru desfășurarea activităților culturale, educaționale ori sociale. Aici, copiii își pot petrece timpul foarte util și plăcut”.

PETER MICHALKO, AMBASADORUL UE: „Aici au avut loc deja unele activități, de exemplu cursuri de limbă italiană”.

Așa cum cel mai discutat subiect din ultima perioadă sunt alegerile prezidențiale, ambasadorul UE a îndemnat oamenii să meargă la vot, în pofida pandemiei.

PETER MICHALKO, AMBASADORUL UE: „Este important ca oamenii să poată fi siguri că nu au avut loc fenomene negative care au fost în trecut, dar că într-adevăr alegerile sunt credibile”.

Potrivit oficialului european, ieșirea masivă la vot ar putea exclude fraudele, care s-au comis în cadrul altor scrutine.

PETER MICHALKO, AMBASADORUL UE: „Nu trebuie să fie repetate, inclusiv folosirea resurselor amdinistrative sau cumpărarea voturilor”.

Europe Café va fi deschisă pentru vizitatori în timpul evenimentelor specifice și pe durata programului săptămânal de lucru. Din cauza pandemiei COVID-19, accesul va fi restricționat pentru a asigura respectarea reglementărilor de siguranță. În prezent, Uniunea Europeană mai are 150 de proiecte în desfășurare pe teritoriul țării noastre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram