Două incendii de vegetaţie, alimentate de rafale violente de vânt şi seceta din regiune, au izbucnit în regiunea oraşului Los Angeles, iar aproximativ 90.000 de persoane au fost evacuate în comitatul Orange, unde au ars câteva sute de hectare, în contextul în care California se află în alertă cod roşiu de incendii, relatează AFP.

Un prim incendiu, denumit „Silverado Fire”, a izbucnit luni, la ora locală 6.47 (15.45, ora Republicii Moldova) pe dealuri, la Irvine, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Los Angeles, şi a devastat 800 de hectare în patru ore, au anunţat pompierii, scrie News.ro.

Rafale ale vântului Santa Ana – echivalentul Mistralului din Franţa – în zonă, cu o viteză care atinge 100 de kilometri pe oră, alimentează flăcările şi împiedică intervenţia cu mijloace aeriene în lupta împotriva incendiului.

Doi pompieri au fost răniţi de flăcări şi spitalizaţi în stare gravă, cu arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, scrie presa locală.

Ca măsură de precauţie, autorităţile din Irvine au dispus evacuarea a aproximativ 60.000 de locuitori din cartiere ameninţate de flăcări.

Toate şcolile sitiuate în zonă, în care carul era acoperit de nori groşi de fum potrivit unor martori, au fost evacuate, potrivit sergentului Karie Davies din cadrul Poliţiei din Irvine. Circulaţia pe mai multe autostrăzi a fost interzisă din cauza înaintării rapide a flăcărilor, însă fără să afecteze evacuările.

Al doilea incendiu a izbucnit în apropiere de Yorba Linda şi a condus de asemenea la evacuări şi închiderea unor drumuri. „Blue Ridge Fire” a cuprins 500 de hectare de teren în câteva ore.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!