Încă trei clădiri din Chișinăuau fost decorate cu lumini nocturne. Este vorba despre trei clădiri de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni din Capitală – Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Curtea Supremă de Justiție și Școala de muzică pentru copii „Maria Bieșu”.

Acestea sunt și monumente de arhitectură. Potrivit Primăriei, clădirile au fost decorate cu lumini pentru a pune în valoare frumusețea edificiilor.

Iluminatul decorativ al celor trei instituții face parte din proiectul de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Ierusalim.

În total, proiectul prevede iluminarea decorativă a fațadelor pentru 10 clădiri de importanță istorică.

E de menționat că de Hramul orașului Chișinău a fost inaugurat iluminatul nocturn decorativ al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și al clopotniței, cea mai importantă instituție de cult din capitală, care este și monument de arhitectură de importanță națională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!