Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va gestiona lucrările de demolare a blocului cu nouă nivele din orașul Otaci. Statul Major al IGSU va coordona acțiunile și va monitoriza intervenția. Începând de marți, 27 octombrie compania responsabilă de demolare va demara lucrările.

Potrivit unui comunicat al IGSU, suma alocată este de 2 272 837 lei, bani care se vor folosi pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

În seara de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu nouă nivele din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii. În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!