/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Angajații IGSU vor gestiona lucrările de demolare a blocului avariat de la Otaci

27 octombrie 2020, ora 09:51

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va gestiona lucrările de demolare a blocului cu nouă nivele din orașul Otaci. Statul Major al IGSU va coordona acțiunile și va monitoriza intervenția. Începând de marți, 27 octombrie compania responsabilă de demolare va demara lucrările.

Potrivit unui comunicat al IGSU, suma alocată este de 2 272 837 lei, bani care se vor folosi pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

În seara de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuit cu nouă nivele din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii reușind preîntâmpinarea unei tragedii. În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram