/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prezidențialele din SUA: Peste 60 de milioane de americani au votat deja

missing
27 octombrie 2020, ora 08:33

Peste 60 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale, cu opt zile înainte de ziua votului, iar ritmul record în care se desfăşoară voturile anticipate ar putea duce la cea mai mare participare la scrutin din peste 100 de ani, potrivit datelor publicate luni de U.S. Elections Project, transmite Reuters, citat de News.ro.

Participarea mare este cel mai recent semn al interesului intens pentru confruntarea dintre preşedintele republican Donald Trump şi democratul Joe Biden, precum şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul expunerii la Covid-19, boală care a ucis circa 225.000 de oameni în Statele Unite.

Democraţii deţin un avantaj semnificativ în votarea anticipată, datorită susţinerii votului prin poştă, pe care republicanii îl evită în mare măsură.

Numărul mare de americani care au votat anticipat l-a determinat pe Michael McDonald, profesor la Universitatea din Florida care administrează U.S. Elections Project, să prognozeze o participare record la alegeri, de aproximativ 150 de milioane, reprezentând 65% dintre persoanele eligibile pentru vot, care ar fi cea mai mare prezenţă la vot din 1908.

În acest an, numărul americanilor care au votat anticipat este deja mai mare decât cel consemnat în alegerile prezidenţiale din 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram