De la Milano la Palermo, italienii din domeniul HoReCa au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva restricţiilor. Manifestaţiile au degenerat în acte de violenţă soldate cu răniţi şi arestări. La Torino protestatarii au distrus vitrinele magazinelor de lux pe care, apoi, le-au jefuit, scrie presa română.

Decretul privind închiderea restaurantelor şi barurilor la ora 18.00 a stârnit proteste violente luni noaptea. Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor privind activităţile din domeniul HoReCa.

Confruntări violente în timpul protestelor împotriva noilor restricții impuse de guvernul italian.

Zeci de susținători ai extremei-dreapta, cu fețele acoperite, s-au încăierat cu forețele de ordine la Roma.

În cele şase oraşe s-au înregistrat tensiuni între forţele de ordine şi manifestanţi. Patru persoane au fost reţinute pentru provocare de violenţă după ce au aruncat cu petarde şi sticle molotov în forţele de ordine. Un poliţist a fost rănit la Milano în timpul scenelor de gherila urbană. La Torino, manifestanţii au spart vitrinele magazinelor Gucci, Hermes, Geox şi Apple şi pe care le-au jefuit.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineaţa. La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia.

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit restricțiile după ce în Italia s-au înregistrat aproape 20.000 de noi infectări în ultima zi.

Cinematografele, teatrele, sălile de sport și piscinele vor fi închise ca urmare a noilor reguli care au intrat în vigoare luni și vor fi valabile până pe 24 noiembrie. Restaurantele nu vor mai putea prelua comenzi după ora 18.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!