Un bărbat din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru trafic de influență. El ar fi promis unor persoane că le poate ajuta să obțină permise de conducere pentru 900 și respectiv 750 de euro.  

Bănuitul spunea că are influență asupra unor funcționari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălți, iar acești bani urmează să ajungă la membrii comisiei de examene.

De fapt, sumele menționate nu ar mai fi ajuns la destinația promisă, iar bănuitul s-a ales cu două dosare penale, fiind denunțat la CNA. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, s-a reușit documentarea acțiunilor ilegale ale bănuitului şi retinerea acestuia pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la trei mii la patru mii unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la șase ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!