/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Andrei Năstase: „Igor Dodon, în complicitate cu autoritățile separatiste de la Tiraspol, pune la cale cea mai mare fraudarea a alegerilor”

missing
28 octombrie 2020, ora 17:34

„Igor Dodon, în complicitate cu autoritățile separatiste de la Tiraspol, pune la cale cea mai mare operațiune de fraudarea a alegerilor organizată vreodată de la dobândirea Independenței”. Declarația a fost făcută de candidatul la alegeri din partea Platformei DA, Andrei Năstase care a adăugat că se pregătește o fraudare masivă în cadrul celor 42 de secții de votare din stânga Nistrului.

Am solicitat o reacție de la purtătoarea de cuvânt a candidatului la alegeri Igor Dodon, Ludmila Munteanu, dar încă nu am primit un răspuns. Vom reveni cu o reacția acesteia imediat ce o primim.

Într-un apel remis presei, Năstase susține că a primit informații că se pregătește o „operațiune agresivă de fraudare a votului, la nivel național, dar mai ales în cele 42 de secții de votare din zona de securitate”. Potrivit lui Năstase, Dodon, unul dintre contracandidații săi, are drept obiectiv să obțină peste 40 la sută din voturile cetățenilor în primul tur al prezidențialelor.

Totodată, Năstase susține că există posibilitatea ca forțele MAI care vor fi în teren în ziua votului să fie obligate să tolereze, la ordin, fraudarea care se pregătește. „Recent, șeful Securității Interne din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, instituție subordonată lui Igor Dodon, a fost detașat în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, instituție care urmează să asigure respectarea ordinii publice, securitatea secțiilor de votare și a buletinelor de vot din mai multe localități de la Nistru în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Coincidențele sunt deja prea multe”, a menționat Năstase.

Astfel, Năstase a făcut un apel către ministrul de Interne, Pavel Voicu, să „reevalueze dispozitivul operativ și ordinele transmise forțelor MAI care vor fi dislocate în teritoriu, în ziua de duminică 1 noiembrie 2020”.Năstase s-a adresat și ambasadorilor europeni acreditați la Chișinău, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și mai ales către ambasadele României și a Statelor Unite ale Americii „să monitorizeze la detaliu toate activitățile care se vor derula pe parcursul zilei de 1 noiembrie și să nu permită fraudarea votului în favoarea lui Igor Dodon”.

În același timp, Năstase susține că el alături de simpatizanți ai partidului Platformei DA va merge în zona de securitate și va monitoriza procesul de vot la cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Consiliera Ministrului de Interne, Alina Zbancă, a declarat că pentru TV 8 că instituția pe care o reprezintă nu comentează declarațiile făcute de Andrei Năstase.

Precizăm că duminică, 1 noiembrie, în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, iar pentru cetățenii din stânga Nistrului s-a decis deschiderea a 42 de secții de votare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram