În primele nouă luni anului 2020, inspectorii de integritate au inițiat 194 de cauze contravenționale și au întocmit 144 de procese verbale cu privire la contravenție, în baza cărora au aplicate amenzi în sumă totală de 303 500 lei. Datele se conține într-un raport de activitate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

În perioada celor nouă luni ale anului 2020, Inspectoratul de Integritate a emis 232 de acte de constatare, dintre care în 145 de acte au fost constatate încălcări, cu creștere substanțială de 2 ori mai mult față de numărul actelor emise în perioada similară a anului 2019.

Totodată, Direcția juridică a reprezentat Autoritatea în 140 de ședințe de judecată, câștigând astfel 44 de dosare (6 dosare definitive), iar din cele 14 dosare pierdute, doar 1 dosar a fost pierdut definitiv în ultimă instanță.

La fel, inspectorii de integritate au supus verificărilor circa 1882 de declarații de avere și interese personale, dintre care 1332 au fost inițiate din oficiu, prin ordinul emis de Președintele ANI, iar alte 550 de declarații de avere și interese personale au fost examinate în cadrul verificărilor obișnuite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!