Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, a dezvăluit că există trei planuri de urgenţă pe care organizatorii le au în vedere pentru ediţia din 2021, programată să aibă loc în luna mai, informează Variety. 

Ediţia din 2021 a Festivalului de la Cannes este programată să aibă loc între 11 şi 22 mai.

Înainte de deschiderea evenimentului de trei zile Special Cannes, marţi seară, la Palais des Festivals, Fremaux a explicat faptul că organizatorii au colaborat cu autorităţile locale pentru a bloca trei perioade diferite în lunile iulie şi august, în cazul în care ediţia de anul viitor va trebui amânată din cauza crizei sanitare, notează news.ro.

„Sper din toată inima ca festivalul să aibă loc în mai. Dar dacă nu va avea loc în mai, în condiţiile pe care le sperăm, o vom amâna. Iar dacă nu va putea avea loc în mai, în condiţii corespunzătoare, avem soluţii”, a declarat el.

Prima perioadă alternativă este reprezentată de începutul lunii iulie, a doua, de finalul aceleiaşi luni, iar a treia, de a doua parte a lunii august.

„Este o eventualitate posibilă care a fost deja elaborată cu autorităţile locale. Am făcut aşa aproape dintr-o superstiţie şi sperăm să nu o folosim. Toţi lucrăm cu încrederea că, în mai 2021, Cannes va fi primul eveniment post-pandemie”, a mai afirmat Fremaux.

La ceremonia de marţi seară, preşedintele festivalului, Pierre Lescure, a subliniat cele spuse de Fremaux, arătându-şi speranţa că evenimentul va reveni în mai 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!