Executivul a aprobat proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementare. Strategia are ca scop depășirea provocărilor pentru a îmbunătăți sectorul justiției și demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

„Este un document extrem de important pentru Republica Moldova, document care include Strategia de reformare a justiției și care prevede consolidarea independenței sistemului justiției”, a precizat șeful Guvernului, Ion Chicu.

Documentul de politici conține trei direcții strategice de intervenție: independența, responsabilitatea și integritatea actorilor din sectorul justiției; accesul la justiție și calitatea actului de justiție; și administrarea eficientă și modernă a sectorului justiției.

„Îmbunătățirea sectorului justiției a fost și rămâne o prioritate majoră pentru Republica Moldova și constituie o condiție esențială pentru dezvoltarea unei societăți democratice. Modul în care este înfăptuită justiția influențează direct coordonatele fundamentale de funcționare a societății, securitatea juridică și dezvoltarea economică, a declarat Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Justiției cu suportul partenerilor de dezvoltare: „S-a lucrat mult la acest document, iar elaborarea și promovarea acestuia a fost posibilă datorită suportului plenar oferit de Consiliul Europei. Țin să mulțumesc partenerilor externi, în mod special Consiliului Europei, secretarului general al Consiliul Europei, conducerii Comisiei de la Veneția, colegilor de la Ministerul Justiției, dar și tuturor participanților implicați în elaborarea acestui document strategic”, a menționat prim-ministrul Ion Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!