În pofida pandemiei, campania electorală este în toi. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Sergiu Golovaci a anunțat pe 28 octombrie în cadrul unei conferințe de presă că peste o mie de întruniri cu alegătorii au fost desfășurate de la 1 octombrie până în prezent, iar în 23 de cazuri Poliția a fost anunțată despre faptul că concurenții electorali, într-o oarecare măsură, au admis careva încălcări ale restricțiilor. Trei cazuri nu au fost documentate. 

„De la lansarea campaniei electorale am fost în permanentă monitorizare a desfășurării acestor activități. De la 1 octombrie 2020, până la ziua aceasta, au fost desfășurate 1 079 de evenimente publice cu caracter electoral, la care au participat peste 42 de mii de cetățeni”, a declarat Sergiu Golovaci.

Acesta a spus că în 23 de cazuri a fost sesizată Poliția referitor la faptul că concurenții electorali într-o oarecare măsură au admis careva încălcări ale restricțiilor. În trei cazuri nu s-au documentat contravențiile, dar în 20 de cazuri au fost pornite procese contravenționale.

„În aceste încălcări sunt implicați practic toți concurenții electorali, pe care-i îndemnăm să respecte restricțiile. Vorbim despre participarea la astfel de evenimente unor grupuri nu mai mari de 50 de persoane, vorbim despre folosirea obligatorie a măștilor și dezinfectaților”, a spus secretarul de stat.

Amintim că opt candidați vor lupta pentru fotoliul de președinte pe 1 noiembrie.
Igor Dodon – candidat independent;
Maia Sandu – candidata Partidului Acțiune și Solidaritate;
Andrei Năstase – candidatul Platformei DA;
Renato Usatîi – candidatul Partidului Nostru;
Violeta Ivanov – candidata Partidului Şor;
Octavian Ţîcu – candidatul Partidului Unității Naționale;
Dorin Chirtoacă – candidatul Mişcării Politice Unirea;
Tudor Deliu – candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!