/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În pofida pandemiei, concurenții electorali sunt foarte activi. Au desfășurat peste o mie de întruniri cu alegătorii și s-au ales cu 20 de contravenții

28 octombrie 2020, ora 18:24

În pofida pandemiei, campania electorală este în toi. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Sergiu Golovaci a anunțat pe 28 octombrie în cadrul unei conferințe de presă că peste o mie de întruniri cu alegătorii au fost desfășurate de la 1 octombrie până în prezent, iar în 23 de cazuri Poliția a fost anunțată despre faptul că concurenții electorali, într-o oarecare măsură, au admis careva încălcări ale restricțiilor. Trei cazuri nu au fost documentate. 

„De la lansarea campaniei electorale am fost în permanentă monitorizare a desfășurării acestor activități. De la 1 octombrie 2020, până la ziua aceasta, au fost desfășurate 1 079 de evenimente publice cu caracter electoral, la care au participat peste 42 de mii de cetățeni”, a declarat Sergiu Golovaci.

Acesta a spus că în 23 de cazuri a fost sesizată Poliția referitor la faptul că concurenții electorali într-o oarecare măsură au admis careva încălcări ale restricțiilor. În trei cazuri nu s-au documentat contravențiile, dar în 20 de cazuri au fost pornite procese contravenționale.

„În aceste încălcări sunt implicați practic toți concurenții electorali, pe care-i îndemnăm să respecte restricțiile. Vorbim despre participarea la astfel de evenimente unor grupuri nu mai mari de 50 de persoane, vorbim despre folosirea obligatorie a măștilor și dezinfectaților”, a spus secretarul de stat.

Amintim că opt candidați vor lupta pentru fotoliul de președinte pe 1 noiembrie.
Igor Dodon – candidat independent;
Maia Sandu – candidata Partidului Acțiune și Solidaritate;
Andrei Năstase – candidatul Platformei DA;
Renato Usatîi – candidatul Partidului Nostru;
Violeta Ivanov – candidata Partidului Şor;
Octavian Ţîcu – candidatul Partidului Unității Naționale;
Dorin Chirtoacă – candidatul Mişcării Politice Unirea;
Tudor Deliu – candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram