Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va cheltui 200 de mii de lei pentru instituirea medaliilor comemorative „30 de ani ai Poliției Republicii Moldova”. MAI argumentează necesitatea instituirii unei de astfel de medalii prin faptul că la 18 decembrie 2020 se vor marca 30 de ani ai Poliției Naționale. 

Prezentul proiect de hotărâre este elaborat în scopul aducerii unui semn de recunoștință pentru activitatea profesională desfăşurată și pentru profesionalismul și dedicarea de care dau, zilnic, dovadă la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu angajaţii din cadrul autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea Ministerului, pensionarii Ministerului, precum şi alte persoane care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de colaborare sau servicii remarcabile aduse Poliţiei Republicii Moldova. Totodată, această medalie vine să accentueze importanța serviciului prestat de către angajații Ministerului, fiind un instrument de stimulare și respect. Or, în cei 30 de ani de la înființarea Poliției Naționale, angajații MAI, prin devotament și onoare, și-au îndeplinit misiunile de multe ori, contra cronometru, în ciuda tuturor riscurilor”, a declarat ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Banii pentru confecționarea acestor medalii vor fi alocați din bugetul MAI și al Inspectoratului General al Poliției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!